Prințul Charles nu va mai accepta donații mari în numerar pentru organizațiile sale caritabile, a anunțat, miercuri, o sursă din Casa Regală britanică, conform The Guardian. Anunțul vine după ce moștenitorul coroanei britanice a fost criticat dur pentru că ar fi primit un milion de euro într-o valiză de la un șeic din Qatar, scrie digi24.ro

The Sunday Times a relatat, anterior, că prințul Charles a acceptat personal donația trimisă către Organizația Caritabilă Prince of Wales de șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, un fost prim-ministru al Qatarului. Conform informațiilor din articolul de presă, cele trei donații au fost făcute între 2011 și 2015.

Clarence House a reacționat la articolul de presă și a precizat că donațiile de la șeic au fost transmise imediat către una dintre organizațiile caritabile ale prințului și că au fost urmate toate procedurile corecte.

O sursă din Casa Regală britanică a mai precizat că succesorul reginei Elisabeta „acționează după sfatul consilierilor”.

„Situațiile și contextele se schimbă de-a lungul anilor. Pot să spun cu certitudine că după mai mult de o jumătate de deceniu, situația a evoluat, că acest lucru nu s-a mai întâmplat și că nu se va mai întâmpla din nou. Ce a fost atunci a fost atunci”, a spus sursa citată, conform The Guardian.

Deși nu există nicio dovadă sau sugestie că s-ar fi întâmplat vreo ilegalitate, sau că Charles a oferit ceva în schimbul acelor bani, criticii săi spun că acuzațiile arată că moștenitorul coroanei britanice nu are o judecată bună.

„Banii au fost trimiși imediat organizațiilor sale caritabile, iar aceste organizații sunt cele care au decis să accepte acești bani. Decizia este a lor. Și au făcut acest lucru, și după cum au confirmat, au îndeplinit toate procedurile corecte. Auditorii au verificat totul”, a mai precizat sursa citată.

Recent, poliția metropolitană din UK investighează acuzații în legătură cu altă organizație caritabilă a prințului Charles, The Prince’s Foundation, care ar fi implicată într-o schemă prin care un milionar saudit ar fi urmat să fie înnobilat și să primească cetățenia britanică în schimbul unor donații generoase, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *