Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, estimează că lucrările de reabilitare a reţelei de termoficare pe cele şapte tronsoane, totalizând 63 de kilometri, ar putea fi realizate până la finele anului 2023, scrie stiripesurse.ro

Edilul general spune că în acest an au fost reabilitaţi 12-15 kilometri şi că până la finalul anului ar putea fi înlocuiţi în total 30-35 de kilometri. Pe de altă parte, el atrage atenţia asupra faptului că firmele se confruntă cu creşterea preţurilor şi întârzieri în livrarea materialelor.

Declaraţiile au fost făcute joi, cu ocazia unei vizite de lucru pe şantierul din şos. Olteniţei nr. 50 – 52, unde se efectuează lucrări de modernizare a sistemului de termoficare.

“Pentru tronsonul Berceni-Olteniţei, termenul de realizare este în mai, anul viitor. Ferentari – acolo este o problemă generată de un contract care a fost semnat, de explozia preţurilor şi de o dificultate tehnică de a modifica valorile contractului, venită din legea achiziţiilor publice. Ferentari ar fi trebuit terminat anul acesta, provizoratele sunt făcute, conducta există, numai că nu se poate ca ei să lucreze în pierdere. Pe tronsonul de la Pantelimon – probabil vor începe în trei săptămâni şi au termen de 12 luni. Tronsonul Mihalache – Romană, 11 kilometri, un tronson dificil, pentru că e o zonă foarte aglomerată – sfârşitul anului viitor. Tronsonul din Colentina – sfârşitul anului viitor. Dar în paralel le începem şi pe cele din fonduri europene”, a precizat Nicuşor Dan.

Edilul a explicat şi dificultăţile cu care se confruntă firmele, ca urmare a faptului că livrările de materiale întârzie, din cauza războiului din Ucraina. El a reamintit că indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare a reţelei de termoficare au fost actualizaţi în urmă cu două luni, din cauza creşterilor de preţuri.

“La lucrarea pe care o avem în Pantelimon, am terminat licitaţia încă de anul trecut. Este o firmă privată care a câştigat acel tronson de 12 kilometri. Ei puteau să înceapă încă din martie, când s-a terminat sezonul rece, numai că a izbucnit războiul din Ucraina. Înainte de războiul din Ucraina, din momentul în care o firmă făcea o comandă, îi venea conducta în trei săptămâni. Ei, nici în momentul de faţă nu au reuşit să îşi aducă conducta din China, de unde o au contractată”, a arătat el, conform stiripesurse.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *