Ucrainenii anunță că au lansat atacuri aeriene asupra garnizoanei ruse instalate în Insula Șerpilor și le-au provocat pierderi semnificative forțelor Moscovei. Imagini din satelit furnizate de Planet Skysat și Maxar arată mai multe suprafețe arse, efecte ale loviturilor ucrainenilor, de ieri și de zilele trecute. De cealaltă parte, Moscova susține că a respins „o încercare nebunească” a Ucrainei de a cuceri Insula Șerpilor. Ar fi doborât 13 din cele 15 drone folosite și ar fi interceptat toate proiectilele lansate spre stânca aflată la 40 de kilometri de Sulina. Pe de altă parte, un bombardament lansat de forțele ruse în regiunea Harkov s-a soldat cu moartea a 15 oameni, scrie digi24.ro

Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Controlul evaluat în jurul orașului Harkov la data de 21 spre 22 iunie. Sursă: Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW)
Rusia, acuzată că a încălcat spațiul aerian al Estoniei
ACTUALIZARE 10:50 Ministerul de Externe de la Tallinn l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei pentru a protesta faţă de o încălcare „extrem de gravă” a spaţiului aerian al Estoniei de către un elicopter rusesc.

Este a doua oară în mai puţin de două săptămâni când partea estoniană îşi exprimă dezaprobarea faţă de reprezentantul diplomatic al Moscovei, menţionează agenţia.

Ministerul afirmă că elicopterul rusesc a survolat sud-estul Estoniei în 18 iunie, fără a avea permisiunea în acest sens. Aparatul de zbor a intrat fără permisiune în spațiul aerian al Estoniei în zona punctului de frontieră Koidula, potrivit ministerului estonian.

„Estonia consideră că este vorba despre un incident extrem de grav şi de regretabil, care creează fără îndoială tensiuni suplimentare şi este complet inacceptabil”, arată un comunicat al ministerului, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *