Palate, iahturi și podgorii care ar fi fost oferite lui Vladimir Putin de prieteni și oligarhi pot fi acum asociate cu o rețea neoficială care gestionează proprietăți în valoare de peste 4,5 miliarde de dolari, relatează The Guardian. Traseul documentelor digitale pare să sugereze că mai multe case de vacanță și alte proprietăți, care ar fi folosite de președintele Rusiei și care aparțin sau au aparținut unor indivizi, companii și organizații de binefacere, sunt legate de domeniului de e-mail LLCInvest.ru, scrie digi24.ro

O poză a e-mailurilor trimise în luna septembrie a anului trecut și care au fost făcute publice acum arată că directorii și administratorii asociați cu unele dintre entitățile care dețin și gestionează aceste bunuri au discutat despre afacerile lor ca și când ar face parte din aceeași organizație.

„LLCInvest seamănă cel mai mult cu o cooperativă sau cu o asociație în care membrii fac schimb de proprietăți și alte beneficii”, potrivit unui expert anticorupție din Rusia.

Timp de două decenii, Putin a fost acuzat că a acumulat în secret o avere vastă cu ajutorul altor persoane și entități, informațiile apărând printre altele în dosarele Pandora, în care au fost dezvăluite și averile apropiaților liderului de la Kremlin.

Omul de afaceri Serghei Kolesnikov a susținut acum 10 ani că a gestionat o schemă prin care un grup de mari oligarhi ruși puteau să își verse miliarde de ruble într-un fel de „fond de investiții” creat în beneficiul lui Putin, care era prim-ministru la acea vreme.

Acuzațiile au fost respinse de Kremlin, iar Kolesnikov a fugit mai apoi din Rusia.

Guvernul britanic a comparat luna trecută „stilul de viață extravagant” al lui Putin cu rapoartele rusești oficiale în care erau listate „proprietăți modeste”, printre care un apartament mic în Sankt Petersburg, două mașini din era sovietică, o rulotă și un mic garaj.

Proprietățile asociate cu Putin care sunt administrate de rețeaua secretă din Rusia

În urma unei investigații care a durat un an de zile, Proiectul de Raportare a Crimei Organizate și a Corupției (PRCOC) și siteul de știri în limba rusă Meduza au identificat 86 de companii și organizații nonprofit ai căror reprezentanți par să folosească numele de domeniu LLCInvest, de multe ori, concomitent cu alte conturi corporatiste de e-mail…citeste INTEGRAL aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *