Senatori americani, inclusiv liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, au vizitat Kievul, a anunțat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată online, scrie stiripesurse.ro

 

„Vizita delegației Senatului american condusă de liderul minorității republicane din Camera superioară a Congresului, Mitchell McConnell, este un semnal puternic de sprijin bipartizan pentru Ucraina din partea Congresului Statelor Unite și a poporului american”, a declarat Zelenski pe Telegram.

Zelenski a adăugat: „Vă mulțumim pentru că ne ajutați să luptăm nu doar pentru țara noastră, ci și pentru valorile și libertățile democratice. Apreciem cu adevărat”.

McConnell a fost însoțit de colegii senatori republicani John Barrasso din Wyoming, Susan Collins din Maine și John Cornyn din Texas, potrivit Fox News.

Vizita are loc în contextul în care Senatul analizează un ajutor suplimentar de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pentru a ajuta țara să învingă Rusia. Atât McConnell, cât și liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, democrat din New York, au dorit ca pachetul să fie adoptat imediat, dar senatorul Rand Paul, republican din Kentucky, a amânat votul din cauza îngrijorărilor că e nevoie de o supraveghere a cheltuielilor din acest conflict. Pentru susținerea ajutorului era nevoie de unanimitate, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *