Oficialii de la Kremlin dezmint orice implicare în atacurile cibernetice care au vizat site-urile militare oficiale ucrainene şi două bănci publice, în plină criză ruso-occidentală în centrul căreia se află Ucraina, relatează AFP, citat de news.ro

”Rusia nu are nimic a face cu vreum atac cibernetic”, a dat asigurări presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”E previzibil că Ucraina are să continue să acuze Rusia de orice”, acuză el.

Autorităţile ucrainene au anunţat marţi seara că un atac cibernetic a vizat site-uri ale Ministerului Apărării şi forţelor armate, dar şi băncile Privatbank şi Ochtchabank.

Centrul guvernamental al comunicaţiilor strategice şi securităţii informatice a arătat imediat cu degetul, într-un comunicat publicat pe Facebook, ”agresorul” – o expresie folosită în general pentru a desemna Rusia.

Acest incident intervine în contextul în care negocieri diplomatice intense şi ameninţarea sancţiunilor au determinat Rusia, acuzată de faptul că pregăteşte o invazie în Ucraina, să anunţe o retragere a unor dintre unităţile militare ruse comasate la frontiera Ucrainei, în mod oficial la manevre militare.

Un atac informatic de amploare vizând infrastructuri strategice ucranene este unul dintre scenariile evocate drept un semn premergător al unei ofensive militare clasice, scrie news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *