Specialiștii de la CFA România dau pontul în plină perioadă de explozie a inflației. Aceste investiții vă pot aduce bani în plus și au marele avantaj că nu sunt afectate de fluctuațiile pieței.

O protecție în fața inflației poate veni și din zona companiilor listate la Bursă, mai ales pentru cei care au venituri mai mari și care pot face o alocare mai agresivă a banilor, după cum au subliniat analiștii consultați de Panorama. Principiul după care ar trebui urmărită investiția rămâne însă același: nu toate companiile pot aduce randamentele cele mai bune, astfel încât să acopere inflația. „Aici spațiul se îngustează”, atrage atenția Alexandra Smedoiu, președinta CFA. Practic, ar trebui căutați câștigătorii de pe urma creșterii inflației.

Companiile care ar trebui să fie pe radarul celor interesați de investiții la Bursă ar trebui să fie cele care au domenii de monopol „pentru că acelea sunt companii care pot mări prețurile pentru servicii și își pot păstra marja de profit”. La fel este și cazul companiilor care activează în domenii indispensabile, cum ar fi cele din zona de utilități, pentru că, „orice s-ar întâmpla cu prețul, vom avea nevoie de utilități și nu vom putea să nu consumăm aceste produse”, punctează Alexandra Smedoiu

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *