Astăzi, de Ziua Națională a Lecturii, președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a inaugurat noul sediu al Filialei Județene pentru Copii „Ion Heliade Rădulescu”.

” Iată că, în cel mai scurt timp, lucrările începute în 2020 fiind finalizate anul trecut, am reușit să transformăm un punct termic dezafectat într-un spațiu modern, unde cei mai mici dintre dâmbovițeni pot intra în frumoasa lume a cărților.
Niciun efort financiar nu este prea mare atunci când vorbim de încurajarea copiilor și îndrumarea lor către lectură.
În primul rând, sper că, prin ceea ce am realizat aici, copiii vor renunța la dispozitivele electronice, atât cât de mult se poate în vremurile pe care le trăim. Avem aici, la Filia Bibliotecii Județene pentru Copii, 30.000 de cărți specifice vârstei lor, iar 2 bibliotecari îi vor îndruma și ajuta.
Așadar, la parter, avem zona de primire, biblioteca, ludoteca, iar la etaj a fost prevăzută o zonă deschisă, care cuprinde depozitarea cărților şi sală de lectură.
Valoarea lucrărilor, investiție asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița, este de aproximativ 3.000.000 de lei.
Vreau să-i felicit pe toți colegii mei pentru implicarea în acest proiect, iar domnului ministru Lucian Romașcanu îi mulțumesc pentru susținerea proiectelor culturale din județul Dâmbovița.
Consiliul Județean Dâmbovița va fi întotdeauna un promotor și un susținător al investițiilor în cultura dâmbovițeană”, a susținut președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *