Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit 37 de migranţi din India, Pakistan şi Bangladesh ascunşi într-un TIR verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, majoritatea străinilor fiind solicitanţi de azil în România.

Şoferul este român şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, polistiren pentru o societate comercială din Ungaria, potrivit Agerpres.ro.

“În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, în spatele mărfii transportate, 37 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din India, Pakistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în România”, a informat, duminică, Poliţia de Frontieră Arad.

Migranţii ar putea fi cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat iar ancheta va mai stabili dacă şoferul a fost implicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *