Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui s-au sesizat în cazul viceprimarului comunei Drânceni, decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2, suspectându-se că acesta, deşi figura ca vaccinat, nu ar fi primit în realitate serul anti-COVID, potrivit unor surse oficiale.

“În urma apariţiei în spaţiul public, în mediul online, a unor materiale de presă privind decesul unui bărbat din judeţul Vaslui, în cursul zilei de ieri, 29 octombrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aspectele prezentate. În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Viceprimarul comunei Drânceni, Lucian Lăcătuşu, în vârstă de 43 de ani, a decedat în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unde fusese diagnosticat cu COVID-19.

Potrivit reprezentanţilor SJU Vaslui, bărbatul a ajuns la spital în stare gravă, la zece zile de la debutul bolii, cu 70% afectare pulmonară, după ce s-ar fi tratat la domiciliu.

“Pacientul a fost internat iniţial în Secţia Boli Infecţioase, după care starea sa s-a deteriorat, fiind transferat la Anestezie Terapie Intensivă, compartimentul COVID-19, unde bărbatul a decedat”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a precizat, pentru AGERPRES, că bărbatul figura în statisticile instituţiei ca fiind vaccinat încă din luna mai.

Conform unor surse medicale, rudele bărbatului ar fi declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că acesta este imunizat.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *