În atenția Domnului Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Dr. RAED ARAFAT

 

Urmare a unei vaste anchete jurnalistice efectuate de redacția stirimuntenia.ro în cazul femeilor însărcinate (gravide) contaminate cu COVID-19, dar și după discuții avute cu specialiști în Covid 19, ginecologie, pneumologie, cardiologie și ATI, am tras o concluzie extrem de tristă, constatând că cea mai mare parte a femeilor gravide, indiferent de luna în care se găsește sarcina, cu toate ca apelează 112 pentru a fi salvate, după sosirea la spital, majoritatea cazurilor ajung la forme grave și ulterior la deces.

Toate acestea se întâmplă nu pentru că femeile însărcinate au o problemă sau pentru că medicii nu se implică, ci pur și simplu, ca urmare a nemodificării/adaptării procedurilor de lucru din spitale pentru situația virusului COVID-19.

Toți medicii de familie, sau medicii specialiști ce urmăresc evoluția fiecărei sarcini, evită pe tot parcursul acesteia, folosirea de către femeia gravidă a antibioticelor, pentru protecția sarcinii.

Nimic rău în aceasta în cazul unei sarcini normale, dar extrem de rău pentru femeia gravidă în cazul contaminării acesteia cu COVID 19.

Un prim pas îl reprezintă vaccinarea femeii gravide anti Covid 19.

Dar, dacă totuși femeia gravidă este nevaccinată sau chiar vaccinată fiind, contactează boala COVID 19 și ajunge la spital, marea majoritate, ajung în câteva zile (3 – 6 zile) de la internare, la forma gravă a bolii, iar ulterior se ajunge la deces.

Totul, se întâmplă, la acest moment, pentru faptul că procedura de tratare a femeii gravide nu este adaptată pentru cazul de Covid 19, iar medicii, trebuie să urmeze procedurile vechi, de dinantea apariției acestei maladii, scrie stirimuntenia.ro

Din datele redactiei, majoritatea femeilor gravide, sunt extrem de sănătoase fizic (atât ele cât și sarcina) la momentul testării și stabilirii contaminării cu Covid 19.

La acest moment, atât de la contaminare, până la internare, dar și după internare, dacă femeia gravidă se prezintă în stare bună de sănătate fizică (inimă, plămâni, sarcină), i se administrează doar vitamine și paracetamol, eventual glucoză perfuzabilă, fără a se interveni asupra sarcinii, decât dacă starea de sănătate a femeii gravide se degradează.

Acest lucru se întâmplă accelerat în zilele 7-10 de la debutul bolii, datorită neatacării cu antibiotic a virusului.

Din ancheta noastră, rezultă că marea majoritate a gravidelor, se prezintă în zilele 2-7 de boală, sunt consultate, internate (marea majoritatea prezentând la internare diagnosticul de bronșită sau bronho-pneumonie), fiind apoi ”supravegheate si tratate” cu aceleași vitamine și paracetamol cu care se tratau și înainte de a se prezenta la spital.

Starea de sănătate la marea majoritate a femeilor gravide, in 3-5 zile de la internare se degradează brusc ( ziua 8-10 de la debutul bolii), plămânii femeii gravide, cu toate că marea majoritate la internare erau în stare fizică foarte bună, ajung să se colapseze în proporție de 60-85%.

Abia atunci, când viața femeii gravide este pusă serios în pericol, se intervine asupra sarcinii, și ulterior se încearcă salvarea femeii gravide cu antibiotic, însă de regulă, fiind mult prea târziu, din păcate, cu orice medicament existent pe piață s-ar interveni, chiar dacă se reușește anihilarea totală a virusului, corpul femeii gravide este atât de slăbit încât se ajunge în majoritatea cazurilor la deces.

Dacă veți dispune o analiză urgentă a situației femeii gravide de la începutul pandemiei până în prezent, dar cu preponderență în anul 2021, veți constata faptul că femeia gravidă este total expusă, fiind condamnată pur și simplu să moară, de o procedură de lucru învechită, neadaptată acestei boli, respectiv contaminării cu COVID 19, prin neatacarea virusului din momentul internării cu antibiotic.

Vă rugăm pe această cale să emiteți cât mai urgent o procedură de lucru în cazul COVID 19 pentru femeia gravidă, întrucât, prioritatea o reprezintă salvarea acesteia.

TREBUIE INTERVENIT IMEDIAT DUPĂ INTERNARE ASUPRA SARCINII, prin operație de cezariană, salvată sarcina, dacă este posibil și apoi instant atacat COVID 19 cu antibiotic, respectiv salvarea FEMEII GRAVIDE.

PRIN ACEASTĂ PROCEDURĂ, FEMEIA GRAVIDĂ ESTE SALVATĂ !

Este singura concluzie la care a ajuns ancheta noastră jurnalistică, după studiul unui număr mare de cazuri.

Ceea ce frapează este faptul ca TOATE femeile gravide decedate după contaminarea cu COVID 19, erau tinere, majoritatea sănătoase înainte și la internare, la fel și sarcinile lor, (care dacă sunt trecute de 6 luni au dat copii sănătoși, marea majoritate fără a avea covid 19), însă din păcate mamele lor au decedat imediat sau la câteva zile după naștere, datorită neintervenției cu antibiotic din momentul internării.

PUR SI SIMPLU, DATORITĂ LIPSEI UNEI PROCEDURI DE LUCRU ÎN CAZUL COVID 19, FEMEIA GRAVIDĂ ESTE CONDAMNATĂ SĂ MOARĂ !

Vă rugăm pe această cale, să dispuneți urgent analiza și emiterea unei astfel de proceduri/mod de lucru, care să permită medicilor în mod obligatoriu intervenția și efectuarea operației de cezariană imediat după internare, chiar și în cazul în care toți parametrii gravidei sunt perfecți la internare.

În cazul COVID 19, cu cât gravida se prezintă mai aproape de data contaminării, adică cu plamânii, inima și sarcina perfect sănătoase, cu atât riscul de deces este mai mic, iar tratamentul mai eficient și mai puțin costisitor.

Așteptăm răspunsul dumneavoastră, dar în primul rând așteptăm REACȚIA dumneavoastră rapidă pentru SALVAREA FEMEII GRAVIDE!

Prea multe, mult prea multe tinere femei gravide au murit în această pandemie…

Fiți salvatorul lor, SALVATI FEMEIA GRAVIDĂ!

 

Pătrașcu Nicolae, redactor – șef, Redacția Știri Muntenia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *