Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nu a fost prezentă miercuri la discuţiile din Comisia economică a Senatului cu privire la insolvenţa City Insurance, astfel şedinţa fiind amânată, arată un comunicat de presă al forului legislativ. Conducerea A.S.F a invocat drept principal motiv timpul scurt de la primirea invitaţiei de participare.

Conducerea ASF a fost convocată din nou, pentru săptămâna viitoare, la discuţii privitoare la situaţia falimentului City Insurance şi la comisia buget-finanţe a Senatului. Senatorii USR PLUS Claudiu Mureşan şi Silvia Dinică vor face paşi concreţi pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind felul în care ASF.

„Răul deja a fost făcut, cel mai mare asigurător de pe piaţa românească a intrat în faliment şi paguba este enormă. Prioritatea în momentul de faţă este să împiedicăm ca un nou episod City Insurance să mai aibă loc”, a sintetizat senatoarea USR PLUS Silvia Dinică obiectivul imediat pe care îl are Comisia Economică din Senat, conform sursei citate.

În şedinţa de miercuri fusese invitată, la o primă discuţie, conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară – A.S.F. Conducerea ASF este convocată pentru discuţii privitoare la situaţia falimentului City Insurance şi la Comisia Buget, Finanţe din Senat, săptămâna viitoare.

Preşedintele Comisiei, senatorul USR PLUS Claudiu Mureşan, este de părere că se impune o comisie de anchetă privind felul în care ASF şi-a îndeplinit atribuţiile care-i revin, urmând ca împreună cu Silvia Dinică să intreprindă paşii concreţi în acest sens….citeste INTEGRAL aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *