Autoritatea fiscală oferă un răgaz marilor contribuabili, amânând cu şase luni data primei raportări a Fişierului Standard de Control Fiscal (SAF-T) sau D-406, ceea ce reprezintă o gură de oxigen pentru marii contribuabili, potrivit unei analize realizate de specialiştii EY România.

“Măsura vine în condiţiile în care, aşa cum arăta cu doar o săptămână în urmă un sondaj realizat de EY România, mai mult de jumătate dintre marii contribuabili nu începuseră pregătirile pentru implementarea acestei noi declaraţii, iar aproape o treime dintre ei deţineau informaţiile cerute de raportare în mai multe sisteme informatice de gestiune fiscală şi contabilă. Răgazul primit de marii contribuabili ar trebui să mobilizeze companiile, în aşa fel încât să poată realiza declaraţia în noile termene”, subliniază Georgiana Iancu, Partener, liderul Departamentului de impozite indirecte, EY România.

ANAF a publicat joi, pe portalul propriu, un proiect de Ordin prin care stabileşte că plătitorii/contribuabilii care au obligaţia de a transmite lunar fişierul SAF-T beneficiază de o perioadă de graţie de şase luni pentru prima raportare a Declaraţiei 406. Aceasta va fi calculată, conform proiectului de Ordin al ANAF, “pornind de la ultima zi a perioadei de raportare pentru care aceasta se acordă când obligaţia de transmitere devine efectivă pentru respectivul contribuabil”….citeste INTEGRAL aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *