Zeci de gospodării din comuna Goleşti au fost afectate de inundaţii, vineri, în urma unei furtuni puternice, care a determinat şi o viitură pe DN 73C şi pe o stradă din aceeaşi localitate, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger.

Circulaţia pe DN 73C, la Goleşti, a fost întreruptă pentru câteva zeci de minute şi a fost reluată pe ambele sensuri după intervenţia pompierilor şi a echipelor de voluntari din localitate, potrivit agerpres.ro

Octavian Fulger a precizat că în prezent pompierii acţionează pentru evacuarea din în trei gospodării inundate din comuna Goleşti, iar în celelalte apa s-a retras sau este în retrage, nefiind necesară intervenţia.

În localitatea Goleşti este afectată de viitură şi o stradă care face legătura cu satul Gibeşti, iar circulaţia pe această stradă se desfăşoară deocamdată doar pietonal.

În urma furtunii, care în unele localităţi a fost însoţită de grindină, pompierii au mai intervenit şi la Horezu, pentru evacuarea apei dintr-un spaţiu comercial şi un depozit, precum şi în localitatea Budeşti, unde o autoutilitară a rămas blocată în albia unui pârâu. Şoferul autoutilitarei a ieşit din maşină înainte de sosirea pompierilor.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *