UPDATE

Doi polițiști au fost reținuți, duminică, de procurori după ce un bărbat, care era evacuat de la o terasă din Pitești, a murit în urma intervenției poliției.

Procurorii anunță că este vorba despre doi agenți care au participat la misiunea respectivă, decizia fiind luată în urma cercetării la fața locului și a datelor preliminare oferite de legiști în urma autopsiei.

Medicul legist al cazului de la Pitești susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme. Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Procurorul cazului a dezvăluit faptul că deja au fost audiate toate persoanele aflate la fața locului, inclusiv polițiștii.

Au fost văzute imaginile, au fost identificate persoanele și vom cere informații de la medicul de familie, a precizat procurorul.

STIREA INITIALA: A fost deschis dosar penal după apariţia, în spaţiul public, a imaginilor cutremurătoare surprinse la Piteşti. Acolo, un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost pus la pământ de poliţişti. Iar unul dintre agenţi i-ar fi pus genunchiul pe gât. Cazul seamănă izbitor cu cel al lui George Floyd, americanul de culoare care a murit după ce a fost bruscat de poliţie.

Bărbatul încearcă să se ridice, refuzând să asculte indicaţiile oamenilor legii, care se luptă cu el să-l ţină la pământ. La un moment dat, intervine un alt agent care îl imobilizează apăsându-l cu genunchiul pe gât. 

În urma altercaţiei cu oamenii legii, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator. Şi, în ciuda eforturilor de resuscitare, a decedat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *