Ludovic Orban Florin Citu

Ludovic Orban Florin Citu

Proiectul legii 5G era programat să intre pe ordinea de zi a ședinței guvernului. După avizare, proiectul ar fi ajuns în Parlament pentru dezbateri, iar forma finală la președintele Klaus Iohannis. Numai că USR Plus a decis să boicoteze guvernarea, drept pentru care ședința nu s-a mai ținut.

Putem glumi și spune că chinezii au modalități prin care orice guvern încearcă să avizeze proiectul de lege 5G este schimbat! Pentru că nu este prima oară când se întâmplă: anul trecut, exact înainte ca proiectul să ajungă pe masa cabinetului, Ludovic Orban și-a dat demisia, iar proiectul a trebuit să treacă din nou prin toate avizele persoanelor implicate.

În cazul în care USR Plus merge până la capăt și își retrage miniștrii din guvern, proiectul va trebui din nou trecut prin avizare.

Deputatul PNL Pavel Popescu a explicat pe Facebook:

„Adevărul: după 2 ani de muncă titanică, astăzi, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de la ora 13:00, era trecut și Proiectul de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G (“Proiectul 5G”).

USR-PLUS a decis să boicoteze ședința și să anunțe public retragerea susținerii pentru Premierul Florin Cîţu. Dacă prin absurd acest lucru s-ar întâmpla, un proiect VITAL pentru SECURITATEA și SIGURANȚA statului român cât și pentru buna funcționare a parteneriatului strategic cu SUA, cel mai important aliat al României, va fi pentru a doua oară îngropat prin iresponsabilitatea politică a vicepremierului Dan Barna.

Dan Barna, trezește-te, nominalizează rapid un nou ministru al sănătății și du-te la ședința de guvern de astăzi care este una CRUCIALĂ pentru România și generațiile viitoare”.

Nu știm dacă se va găsi vreo soluție pentru actualul guvern și, implicit, pentru proiectul de lege 5G, dar cu siguranță cine va mai pune proiectul pe ordinea de zi a ședinței de guvern, va trebui să fie foarte atent la cum se aliniază astrele astfel încât să nu mai cadă un nou cabinet!

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *