Judecătorul Ionuţ Matei, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), vrea să iasă la pensie. Potrivit unor surse judiciare, acesta a cerut să părăsească funcţia de la 1 iunie 2021. În spaţiul public nu există informaţii despre vârsta lui Ionuţ Matei, dar ţinând cont de faptul că a ajuns judecător în 1995, acesta ar avea în jur de 50 de ani.

Ionuţ Matei se află în centrul unui scandal după ce l-a condamnat la închisoare cu executare pe avocatul Robert Roşu, în dosarul “Ferma Băneasa”. Uniunea Naţională a Barourilor din România a transmis că hotărârea, pronunţată în decembrie 2020 şi motivată cu mult după termenul legal, “reprezintă un precedent periculos pentru viitorul profesiei”. Detalii AICI!

Ionuţ Matei a fost şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă, pe la care au trecut sute de mandate de interceptare pe siguranţă naţională în fiecare lună. Judecătorul a fost şi vicepreşedinte al ÎCCJ.

Printre condamnările celebre dictate de Ionuţ Matei s-au aflat şi cele care i-au vizat pe Adrian Năstase, Grevorian Bivolaru, Miron Mitrea, Mircea Banias. Matei a fost cercetat disciplinar pe motiv că ar fi redus pedeapsa primită de celebrul Nuţu Cămătaru, pe numele adevărat, Ion Balint.  Judecătoarea Camelia Bogdan l-a acuzat pe Ionuţ Matei că este “frate” cu Nuţu Cămătaru într-o lojă masonică.

Ionuţ Matei a fost numit judecător în 1995 şi în doar 12 a parcurs toate treptele până la ÎCCJ.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *