Rareş Bogdan a explicat utilitatea “paşaportului verde” în Uniunea Europeană şi a spus ce formă va avea acesta. Europarlamentarul liberal a vorbit şi despre exemplele din Canada şi Australia, ţări care au anunţat că persoanele care intră în ţară vor sta în carantină, chiar dacă sunt vaccinate. 

„Pașaportul acesta verde, de care s-a tot discutat, și care înseamnă vaccin, test negativ, ori dovada că ai trecut prin boală. Nu era obligativitate, era una din cele trei condiții care să faciliteze mobilitatea. Adică nu ți se impune vaccinarea, poți să te încadrezi în celelalte două categorii. Eu vreau să spun altceva. La ce folosește acest certificat? Vă dau exemplul Canadei, chiar și SUA și-a avertizat cetățenii să nu călătorească în Canada, chiar dacă sunt vaccinați.

Se întâmplă așa, ești vaccinat, te urci în avion cu test negativ, altfel nu te primesc, ajungi în Canada, arăți că ești vaccinat și că ai avut test negativ, nu-i interesează, te bagă 5 zile în carantină la hotelul stabilit de ei, pe banii tăi, după 5 zile obligatoriu faci un test, tot pe banii tăi, iar dacă ieși negativ ieși din carantina lor și te duci în locul în care doreai și mai stai 5 zile, după care, din nou, faci un test, tot pe banii tăi și abia atunci ai voie să te plimbi prin țară. La ce ne folosește acest tip de certificat verde dacă deja sunt state care reglementează aberații de tipul ăsta?“ a întrebat Răzvan Dumitrescu…citeste INTEGRAL aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *