Dinarca Brătianu, cea mai cunoscută ghicitoare din zona Bârladului și soră a bulibașei din oraș, a fost condamnată joi la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Iași, pentru trafic de substanțe toxice, scrie Vremea Nouă.

Procurorii au făcut recurs după ce Dinarca, practicantă a magiei albe, a fost inițial achitată de Judecătoria Bârlad, în iulie 2020.

„Instanța admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. O condamnă pe inculpata Dinarca Brătianu la pedeapsa de un 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de produse sau substanțe toxice. Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, cu durata de 60 de zile, în cadrul unei instituții de amenajare a spațiilor verzi sau de salubritate din subordinea Primăriei municipiului Bârlad, la alegerea consilierului de probațiune. Definitivă”, se arată în sentința judecătorilor ieșeni.

Vrăjitoarea Dinarca Bratianu a ajuns în vizorul polițiștilor de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase al IPJ Vaslui în urma unei percheziții de pe 18 mai 2018, ce viza o altă cauză penală.

Polițiștii au descoperit în locuința vrăjitoarei un recipient cu 1,6 kilograme de mercur, substanță foarte toxică, a cărei deținere este interzisă prin lege.

„Îl foloseam la descântece pentru copii și oameni apropiați. Foloseam mercurul într-un ritual, în care topeam într-un polonic cositor, iar, peste acesta, turnam de trei ori mercurul. Eu nu știam că este interzis să ai mercur în casă. Mercurul a rămas de pe vremea când trăia tatăl meu. Mercurul era folosit la confecționarea cazanelor”, a spus anchetatorilor Dinarca Brătianu.

Vrăjitoarea mai este judecată într-un dosar la Bârlad, pentru complicitate la viol. Dacă va fi găsită vinovată, femeia va ispăși și condamnarea cu suspendare pentru trafic de substanțe toxice.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *