Ministrul turismului din Grecia a anunțat într-un discurs planul țării pentru a primi din nou turiști, de la mijlocul lunii mai, potrivit portalului de știri SchengenVisaInfo.com.

„Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului”, a declarat ministrul Theocharis.

Demnitarul a spus că, pentru a deschide sezonul în siguranță, ministerul pe care îl conduce implementează un plan care are cinci linii de apărare:

– Turiștii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului coronavirus la sosirea lor.

– Activarea sistemului de control aleatoriu la frontieră.

– Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.

– Vaccinările lucrătorilor din domeniul Horeca, care va începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile este finalizată.

– Urmărirea respectării cu strictețe a protocoalelor de sănătate.

„Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător, a completat ministrul turismului din Grecia. Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”.

Grecia se numără printre primele țări europene care au susținut și lansat un certificat digital de vaccinare pentru persoanele care au luat cele două doze de vaccin împotriva bolii. În același timp, autoritățile țării au dezvăluit că își propun să-și vaccineze majoritatea cetățenilor până în vară pentru a reînvia industria turismului și a ușura procesul de călătorie.

În plus, Grecia a căutat să ajungă la un acord cu România pentru a facilita procesul de călătorie. Autoritățile ambelor țări au purtat discuții pentru a realiza un acord comun, acceptându-și reciproc documentele de vaccinare pentru a crește numărul de turiști în ambele teritorii., potrivit Publika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *