Două femei din judeţele Galaţi şi Brăila au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) – Serviciul Teritorial Galaţi pentru fraude cu fonduri europene, informează, miercuri, reprezentanţii DNA, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în primul caz procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriu s-a reţinut faptul că în perioada 2015-2019 inculpata ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false şi inexacte (contracte de arendă) în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 120.534 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi.

În al doilea caz, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a unei inculpate, la data faptelor preşedinte al unei asociaţii, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene….citeste INTEGRAL aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *