La data de 30 martie a.c., în intervalul orar 16:00-19:00, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe DJ 102, pe raza localităților Plopeni, Dumbrăvești și Plopeni Sat din județul Prahova.

Acțiunea a vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere precum consumul de alcool la volan, viteza excesivă, și totodată, descurajarea persoanelor care conduc autovehicule fără a avea acest drept. În cadrul acțiunii au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 19.000 de lei, majoritatea acestora fiind pentru încălcarea limitelor legale de viteză.

Serviciul Rutier Prahova organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ.

Recomandăm tuturor participanților să adopte o conduită adecvată în trafic, să respecte cu strictețe semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere, să acorde prioritate de trecere pietonilor și autovehiculelor care au acest drept și să nu se urce la volan dacă au consumat alcool.

Exemplu:

În jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier, au depistat pe DJ 102, pe raza localității Dumbrăvești, un autotursim care circula cu o viteză peste limita legală admisă în localitate. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, s-a dovedit că bărbatul aflat la volan, consumase băuturi alcoolice, valoarea indicată fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice și totodată, conucătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *