Condamnată la închisoare pentru incendierea unei biserici

Premierul Florin Cîțu a anunțat că vor fi modificate restricțiile de circulație pentru ca românii să poată participa la slujbele de Paști. Totodată, le-a cerut ajutorul preoților pentru a-i îndemna pe credincioși să meargă la vaccinare.

„Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă cu reprezentanții cultelor religioase din România. Am discutat soluții pentru ca, anul acesta, fiecare credincios care întâmpină în perioada următoare Sărbătorile Pascale, sau alte ritualuri religioase specifice cultului din care face parte, să o facă în condiții de siguranță sanitară

Am ascultat cu toată deschiderea propunerile reprezentanților fiecăruia dintre culte în ceea ce privește stabilirea unor derogări de la restricțiile actuale de circulație pe timp de noapte, strict pentru aceste sărbători.

Soluția spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricțiilor de circulație, astfel încât credincioșii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiția respectării regulilor de siguranță sanitară.

În același timp, am făcut apel la reprezentanții cultelor religioase să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea rapidă a unui segment cât mai mare de populație ne va ajuta să depășim cât mai curând pandemia și cu cât mai puțini români afectați de virus”, a transmis premierul, scrie Digi24.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, premierul și reprezentanții cultelor religioase și ai Secretariatului de Stat au discutat despre schimbarea unor reguli ale înmormântărilor pe perioada pandemiei.

„Un alt subiect important abordat în cursul întâlnirii a fost legat de o serie de modificări, pe care reprezentanții cultelor le consideră necesare, în privința regulilor actuale de înmormântare a persoanelor decedate din cauza infectării cu noul coronavirus. În colaborare, vom adapta aceste norme, pentru a da posibilitatea de oficiere a slujbelor de înmormântare cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține”, conform sursei citate.

sursa:puterea

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *