Investiţiile în bitcoin încep să-i atragă pe tot mai mulţi români. Potrivit estimărilor, jumătate de milion de români au investit până acum în această monedă virtuală.

Cei care investesc în bitcoin vor de obicei să se îmbogățească rapid. Lucru posibil, mai ales că moneda a ajuns săptămâna trecută la un maxim istoric, mai exact, 58.000 de dolari, scrie ProTv.ro.  Totuși, monedele virtuale sunt extrem de volatile, atrag atenţia analiştii financiari.

Dovada este că, în ultimele două zile, asistăm deja la o scădere a preţului cu aproximativ 15%. Aşa că, dacă vă gândiţi să faceţi o astfel de investiţie, trebuie să ştiţi şi că riscul să pierdeţi banii este unul mare, avertizează experții.

„Volatilitatea bitcoin şi a celorlalte monede virtuale este foarte ridicată, deci poţi să câştigi mulţi bani, dar poţi să şi pierzi la fel de mulţi bani. Marea problemă este că nici măcar nu ştim care este riscul, de unde să îl apucăm, nu putem face nicio proiecţie, nu ştim care sunt factorii de risc. Este inflaţia, cursul dolarului, preţul petrolului, un război, o pandemie, nu ştim dacă acestea ar duce la scăderea sau creşterea preţului acestor monede virtuale şi nimeni nu poate să spună. Deci, este pur şi simplu o tranzacţionare pe bază de emoţie şi nu una pe bază de fundamente economice.”, a explicat Dragoș Cabat, CFA România.

O altă problemă a acestor monede virtuale este că în acest fel pot fi finanţate activităţi ilegale şi chiar teroriste, ele nefiind sub umbrela autorităţilor de reglementare.

sursa: dcnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *