Cutii cu medicamente expirate au fost descoperite pe Tarnița, pe luciul apei din Golful Dobru, dar și pe versant. 

Rocsana Contraș, șeful Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate, a sesizat stiridecluj.ro în privința unei poluări cu deșeuri farmaceutice depistată pe lacul Tarnița. Medicamentele au fost aruncate cu baxurile, iar apa le-a împrăștiat peste tot, pe plaje.

”Pe Tarnița se întâmplă acum o poluare cu deșeuri farmaceutice. Nu este o problemă legată de navigație, este problema gravă de mediu. Două plaje sunt pline de medicamente expirate. Pe luciul de apă în Golful Dobru de asemenea plutesc antibiotice, analgezice și anticoncepționale expirate. Medicamentele expirate sunt deșeuri periculoase.”, a declarat Rocsana Contraș, șeful Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate.

”Tot versantul e plin”

Rocsana Contraș a sesizat Garda de Mediu pentru a se face verificări și în pădure, unde sunt medicamente aruncate. ”Trebuie verificate cutiile unde sunt ambalaje întregi. Posibil se va putea identifica cine le-a aruncat. Se pare că de sus din DJ107P au fost aruncate. Tot versantul e plin”, a mai spus aceasta. 

Poliția a deschis un dosar penal pentru a-i depista pe cei care au aruncat medicamente expirate.

sursa: dcnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *