Alexandru Rafila, candidat PSD la Camera Deputaţilor şi una dintre propunerile preşedintelui PSD Marcel Ciolacu la funcţia de premier, a anunţat că este timpul ca la Palatul Victoria să vină profesioniştii.

Acesta a vorbit şi despre nominalizarea sa ca posibil premier de către Marcel Ciolacu.

A fost surprinzătoare propunerea lui Marcel Ciolacu, pentru că nu discutasem înainte. Am aflat din presă. E o propunere onorantă, dar înseamnă şi multă responsabilitate. E un lucru care trebuie cântărit, pentru că e vorba de conducerea destinelor unei ţări. Trebuie experienţă, dar trebuie să fii şi nominalizat, pentru că ultimul cuvânt îl are preşedintele. Mai trebuie să existe şi o majoritate care să valideze această numire. null

Împreună cu mai mulţi colegi care lucrează în zona de sănătate publică avem soluţii, nu se pune problema să nu putem controla pandemia. Ea a fost marcată de politicianism. E momentul ca zona profesională să răspundă provocărilor, pentru că politica uneori dă greş. 

Nu ştiu să vă spun (n.r cum va juca preşedintele), dânsul are consultări cu toate partidele. Probabil va acţiona conform Constituţiei şi va solicita fie partidului care este pe primul loc în alegeri, PSD, sau unei coaliţii care se va structura zilele astea, să formeze un Guvern. Trăim o perioadă dificilă, un nou Guvern rezultat din alegeri trebuie să intre rapid în funcţiune, cu cât mai repede, cu atât mai bine.”, a declarat Alexandru Rafila la România TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *