Politia Nationala romana politie

O persoană este cercetată deoarece ar fi corupt mai mulți alegători cu alimente, iar alta a fost amendată pentru că a făcut propagandă electorală în mediul online, în ziua alegerilor. Polițiștii din Ialomița au deschis anchete în ambele cazuri, anunță MEDIAFAX.

Potrivit IPJ Ialomița, în prima parte a zilei de votare, în județ au fost înregistrate două sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În fiecare caz, au fost demarate imediat cercetări.

Polițiștii din Fetești au primit o sesizare cu privire la o posibilă infracțiune de corupere a alegătorilor cu alimente, în oraș, în apropierea secțiilor de votare 52, 53 și 54. Polițiștii continuă cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar penal de corupere a alegătorilor.

Citește și: Klaus Iohannis a fost la VOT: operatoarea l-a PUS SĂ ÎȘI DEA masca jos

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în mediul online ar continua propaganda electorală. Persoana a fost amendată.

Pe parcursul zilei, în județul Ialomița nu au fost înregistrate ale incidente electorale, precizează polițiștii.

Polițiștii din Covasna au sesizat că pe pagina oficială a unui partid politic a fost postat un mesaj caracter electoral în ziua votului, reprezentantul formațiunii fiind chemat la sediul IPJ pentru a fi sancționat.Alt bărbat a fost amendat pentru că a distribuit un mesaj electoral în Târgu Secuiesc.

Polițiști din Covasna au constatat că, duminică, în ziua votului, pe pagina oficială a unui partid politic a fost postat un mesaj cu caracter electoral, continuând, astfle, propaganda electorală după încheierea acesteia.

„Reprezentantul partidului va fi invitat la sediul poliției în vederea aplicării sancțiunii contravenționale prevăzute de Legea 208/2015”, anunță IPJ Covasna.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Secuiesc s-au sesizat din oficiu după ce un bărbat a distribuit, pe o rețea de socializare, un videoclip și o postare care conțineau mesaje cu caracter electoral. Oamenii legii spun că, astfel, s-a continuat propaganda electorală după încheierea sa.

Bărbatul a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 208/2015.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *