Nicușor Dan nu a reușit si nu va reusi să le ofere bucureștenilor ceea ce le-a promis, încă din campania electorală: apă caldă și căldură! Deși spunea că în prima zi de mandat va rezolva problema energiei termice, Nicușor Dan a reușit contraperformanța de a debuta cu avarii majore în București, pentru că aproape jumătate dintre cele 500.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare nu au apă caldă.

Iar ceea ce este și mai grav este că nici două dintre cele mai mari și importante spitale nu au apă caldă: Spitalul Colentina și Spitalul Matei Balș.

Myrela Robu, contabil la Spitalul Universitar de Urgență București, a scris pe pagina sa de Facebook despre situația de la Spitalul Matei Balș.

Myrela Robu spune că s-a oprit căldura în spital, iar acest lucru îi afectează pe cei într-o stare gravă, conectați la oxigen, care nu au voie să stea în frig.

„Să-i ajute cineva!”, este mesajul Myrelei Robu.

„Li s-a dat pilote, dar ei sunt semiconștienți, nu realizează când se dezvelesc. Li s-a spus că va dura 2-3 zile. Nu se poate să-i lăsați în frig”, a scris Myrela Robu pe Facebook.

Spitalul a declarat că RADET a oprit furnizarea agentului termic între orele 09:00 – 22:00.

Ministerul Sănătății spune că reprezentanții insitutului au primit o înștiințare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că astăzi, intre orele 09:00-24:00, va fi întreruptă alimentarea cu agent termic (căldură și apă caldă).

Oana Grigore, purtător de cuvânt pentru Ministerul Sănătăți: „Am luat legătura cu reprezentanții institutului, care mi-au confirmat că au primit o înștiințare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că astăzi, intre orele 09:00-24:00, va fi întreruptă alimentarea cu agent termic (căldură și apă caldă) din cauza unor avarii. În aceeasi situație este si Spitalul Colentina”.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *