Ne întrebăm de la apariția primului caz de coronavirus când va fi disponibil vaccinul împotriva acestui virus. Directorul executiv al producătorului farmaceutic AstraZeneca face un anunț important.

Vaccinul dezboltat de AstraZeneca ar putea fi disponibil la sfârşitul lunii decembrie.

DPA și Agerpres informează că producătorul faramceutic așteaptă aprobările emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor

„Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter.

AstraZeneca este o companie britanico-suedeză și colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru dezvoltarea vaccinului anti-Covid.

„Poate că nu vom obţine niciodată bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca – n.r.), nimeni nu ştie cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient şi îi protejează pe oameni mai mulţi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piaţă”, a spus Pascal Soriot.

AstraZeneca a întrerupt studiul clinic pentru vaccin în septembrie, după ce o persoană care participa la studiu a dezvoltat o boală neurologică gravă.

Sursa:Puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *