Fabrica de asamblare autocamioane Iveco Defence de la Petrești a fost inaugurată astăzi, în prezența prim-ministrului Ludovic Orban. Investiția în proiect este de 50 milioane euro și va crea, în prima fază, 200 de locuri de muncă.

Camioanele vor fi livrate Ministerului Apărării Naționale în cadrul unui contract care prevede asamblarea a 2.900 de camioane. „Investiția este importantă pentru comuna Petrești și pentru județul Dâmbovița, dar și pentru România și pentru colaborarea cu Italia. Pe lângă investiția directă, proiectul va genera dinamică economică prin contractele cu furnizori autohtoni și locuri de muncă suplimentare”, a declarat Ludovic Orban.

Șeful guvernului a arătat că proiectul este parte a programului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de Iveco Defence. „Programul de înzestrare a Armatei, întins pe zece ani, prevede alocarea sumei de 90 miliarde lei. Acest program de înzestrare trebuie să aducă investiţii în cadrul politicilor de offset care să crească capacităţile de producţie din România, care să asigure transfer tehnologic, care să dezvolte noi capabilităţi de inovare, de cercetare şi de dezvoltare”, a mai declarat Orban.

942 de camioane în următorii patru ani

Compania Iveco Defence Vehicles, o subsidiară a grupului CNH Industrial N.V., a semnat, pe 30 decembrie 2019, cu Ministerul Apărării Naţionale din România o primă comandă pentru 942 de camioane, parte a unui acord cadru care priveşte livrarea a peste 2.900 de camioane. Primele 942 de camioane vor fi livrate în decurs de patru ani, începând cu acest an.

Contractul cadru include patru tipuri de platforme din gama de camioane Iveco Defence Vehicles: 4×4, 6×6, 8×8 şi 8×8 Prime Mover, care vor fi livrate în 16 versiuni diferite, dintre care aproximativ o treime vor fi echipate cu o cabină blindată.

Grupul CNH Industrial N.V. este un lider mondial în sectorul bunurilor de capital, regrupând mărci de renume precum Case IH, New Holland Agriculture şi Steyr pentru tractoare şi echipamente agricole, Iveco pentru vehicule comerciale, Iveco Bus şi Heuliez Bus pentru autobuze, Magirus pentru vehicule destinate combaterii incendiilor şi Iveco Defence Vehicles pentru vehicule militare.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *