Autoritățile nu iau măsuri concrete pentru a împiedica răspândirea COVID în școli. Dimpotrivă, încercând să se acopere cu hârtii crează noi probleme și facilitează răspândirea virusului.

Declarația pe proprie răspundere a părinților este la fel de utilă sau mai degrabă la fel de inutilă ca declarația pe proprie răspundere din timpul stării de urgență. Doar că profesorii vor trebui să arhiveze circa 3 milioane de foi de hârtie, unele posibil contaminate. Poate că riscul nu e mare, dar beneficiul este zero: declari că micuțul nu a fost bolnav în ultimele 14 zile, dar la ce folosește asta în viitor, în restul celor 120 de zile de școală? Iar acest artificiu birocratic ridică și alte probleme.

Intenția a fost ca părinții să fie responsabilizați, să nu lase la școală un elev cu semne ale unei infecții respiratorii. Însă, a obliga la completarea unei declarații în fiecare zi de școală ar fi supus la un efort considerabil atât familiile, cât și dascălii. Printează sau scrie zilnic o declarație, ai grijă să nu o uite acasă copilul, arhivează sute de milioane de astfel de documente…

Sursa: dcnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *