Doi bărbați dați în urmărire internațională pentru omor și tâlhărie, fapte comise în Berlin, au fost depistați în orașul Videle de polițiștii români. 

La data de 21 august 2020, în urma unei operațiuni E.N.F.A.S.T coordonată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, în baza informaţiilor transmise de F.A.S.T. Germania, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au depistat, în oraşul Videle, doi cetăţeni români urmăriţi internaţional de către autorităţile germane.

Pe numele lor erau emise două mandate europene de arestare, fiind acuzați de săvârșirea infracţiunilor de omor şi tâlhărie, constând în aceea că, la începutul lunii iulie 2020, în timp ce se aflau în Berlin, în apartamentul unui bărbat, l-ar fi ucis pe acesta și i-ar fi sustras mai multe bunuri.

Cele două persoane au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, iar la data de 22 august au fost prezentați Curții de Apel București, care a dispus arestare provizorie în vederea predării.

E.N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de ,,Urmăriri” pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

ENFAST a devenit operațională la data de 1 octombrie 2012 și reprezintă o rețea informală de contacte și un grup de cooperare în toate aspectele legate de găsirea și arestarea urmăriților internațional.

Scopul proiectului ENFAST este acela de a spori gradul de securitate în interiorul Uniunii Europene, prin creșterea eficienței în activitatea de urmărire și arestare a infractorilor urmăriți internațional.

Foto: cscwb.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *