Ion Rotaru, senator și președinte PSD Brăila, acuză Guvernul că nu a aprobat Ordonanțele de urgență prin care să le ofere sprijin agricultorilor și crescătorilor de animale.  

Preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, acuză Guvernul Orban că îşi bate joc de agricultori şi de crescătorii de animale, cărora le promite de luni de zile susţinere financiară, dar nu le dă banii promişi, scrie Agerpres.

“Bătaie de joc la adresa agricultorilor şi a crescătorilor de animale, cărora Guvernul Orban le promite de luni de zile susţinere în baza diverselor scheme de ajutor de stat. Zeci de mii de potenţiali beneficiari aşteaptă să vadă şi banii în conturi, nu doar promisiunile Guvernului PNL, în contextul în care mulţi dintre aceştia au nevoie de acel ajutor de stat pentru a se menţine pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Seceta a făcut prăpăd şi avem circa 1,6 milioane de hectare de culturi agricole calamitate de secetă, la nivel naţional – este o situaţie critică, în care acordarea acestor ajutoare de stat reprezintă prioritatea zero în domeniu, dacă vrem să mai avem agricultură. Referindu-ne strict la despăgubirile pentru secetă, este vorba de circa 35.000 de beneficiari”, declară Rotaru, într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *