Cristian Tudor Popescu a făcut pentru Digi24 oa analiză a principalilor candidați intrați în ccursa pentru Primăria Capitalei: Nicușor Dan, Gabriela Firea și Traian Băsescu. Gazetarul este convins că fostul Președinte candidează de plictiseală și nu va trece de 10%.

„Domnul Băsescu a făcut ieri o afirmație, întrebat fiind, totuși, de ce mai candidează la încă o funcție, a răspuns: Voiați să candideze un șchiop la Primăria Capitalei? Bineînțeles că i s-ar putea răspunde în acești termeni: dar un chior poate să candideze la Primăria Capitalei? În ambele situații comițându-se un act de desconsiderare, de bătaie de joc la adresa unor oameni cu infirmități. Ce-ar avea un om care ar avea probleme cu un picior să candideze la Primăria Capitalei?Asta face parte din circul obișnuit, mediatic, pe care îl declanșează Traian Băsescu de fiecare dată când candidează la ceva” a spus Cristian tTudor Popescu.

„De ce candidează domnul Băsescu? Rămâne această întrebare. În primul rând, din plictiseală. Pentru că, dânsul, în afară de ceea ce înțelege prin politică, politichie, altceva nu știe și nu vrea să facă. Se plictisește, ce vreți să facă, să aibă grijă de nepoți? Din nou, texte, panglici, că vrea să aibă grijă de nepoți. Spunea domnul Băsescu atunci, după al doilea mandat de președinte, întrebat fiind dacă va mai candida la vreo funcție în partid, a spus: dar cum vă imaginați, dragilor, după ce am fost președinte de două ori, să mai fiu secretar de partid? Eh, uite că domnul Băsescu s-a făcut europarlamentar și acum vrea să fugă în funcția de primar general, așa cum a fugit din funcția de primar general în funcția de președinte al României în anul 2004”, a mai spus gazetarul.

CTP este convins că intrarea în cursă a lui Traian Băsescu este o răzbunare pentru faptul că nu a fost cooptat în alianța dintre USR și PNL.

„Bineînțeles că o să ia sub 10% și știe foarte bine lucrul acesta. Important e ce se va întâmpla în contextul alegerilor prin intrarea domnului Băsescu. A declarat că el luptă cu Gabriela Firea, nu cu Nicușor Dan, or nu poate să facă acest lucru. Oricât ar critica-o pe Gabriela Firea, domnul Băsescu nu va obține voturi de la PSD. N-are cum să ia voturi din bazinul doamnei Firea. Având acest discurs ar putea obține voturi din bazinul de dreapta, poate cel mult să ia voturi domnului Nicușor Dan”, a afirmat gazetarul

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *