Fuziunea USR-PLUS, votată de peste 84% dintre membrii forurilor de conducere celor două formaţiuni! Dan Barna şi Dacian Cioloş, copreşedinţi

USR şi PLUS au votat fuziunea, sâmbătă după amiază în cadrul unui congres comun, peste 84 la sută dintre membrii formaţiunilor politice conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş votând pentru fuziune.

“Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianţă, unirea este un pas firesc. Este ceea ce şi-au dorit membrii noştri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem şi mai hotărâţi să luptăm pentru idealurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”, a declarat Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, conform unui comunicat comun transmis de către cele două formaţiuni.

Şi Dacian Cioloş a afirmat, conform comunicatului menţionat, că “de azi, împreună, USR PLUS devine cea mai importantă forţă politică care vrea modernizarea României rapid, care are forţa necesară de a lupta de la egal la egal cu vechile partide şi care va acţiona coerent împreună cu zeci de mii de membri în alegerile locale şi parlamentare”.

“Românii ne-au arătat, votând Alianţa într-un număr impresionant, că vor PLUS şi USR împreună. Dacă nu am fi înţeles şi ascultat mesajul oamenilor, dincolo de ambiţii personale, înseamnă că cele două proiecte politice nu erau făcute pentru societate, ci doar pentru câţiva membri de partid”, a spus Dacian Cioloş, copreşedinte al USR PLUS.

Odată votată în congresul comun, fuziunea urmează să fie înregistrată la Tribunal. Până la decizia definitivă a instanţei, formaţiunea va fi condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş, în calitate de copreşedinţi, se mai arată în comunicatul menţionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *