Poliţiştii Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat o autoutilitară u aproape 3 metri cubi de material lemnos tăiat ilegal. Din verificări, poliţiştii au identificat locul de unde au fost tăiaţi arborii şi au confiscat atât materialul lemnos, cât şi motoferăstrăul şi autoutilitara folosite la săvârşirea faptelor.

În ziua de 13 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 26 de ani, din Stoenești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza localității de domiciliu.

În urma verificărilor s-a stabilit că în autovehicul se găsea cantitatea de 2,8 metri cubi de material lemnos, pentru care cel în cauză nu a putut prezenta documente de proveniență.

Totodată, în mijlocul de transport se găsea și un motofierăstrău, iar lemnele erau proaspăt tăiate.

Polițiștii au extins cercetările, identificând cioatele mai multor arbori din Fondul Forestier Național, ce nu aveau aplicată ștampila mărcii silvice, stabilind că materialul lemnos însușit de bărbat provine din tăierea acestora.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Totodată, a fost luată măsura confiscării, atât pentru materialul lemnos, care a fost predat reprezentanților ocolului silvic competent, cât și a motofierăstrăului și a autoutilitarei folosite la săvârșirea faptei.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități desfășurate de cel în cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *