Ilan Laufer: "Domule Orban, mai aveți un loc la ATI? Economia României MOARE!"

Președintele FIN – PSL, Ilan Laufer, a lansat, pe Facebook, un nou atac la adresa Guvernului și a premierului Ludovic orban, despre care spune că a distrus din punct de vedere economic România.

“Domule Orban, mai aveți un loc la ATI? Economia României moare!

Datele oficiale confirmă dezastrul economic adus asupra României de Guvernul PNL Orban- Cîțu.

Criza economică actuală este deja mult mai devastatoare decât criza din 2010, iar datele oficiale de la INS arată că Produsul Intern Brut a scăzut în trimestrul II, comparativ cu primele trei luni ale anului cu 12,3%, iar față de același trimestru din 2019 scăderea este de 10,5%. Este o contracție a PIB-ului fără precedent, dublată de un deficit bugetar de peste 8%, tot fără precedent pentru România.

Naționalismul economic este singura soluție a României pentru a reduce semnificativ efectele dezastruoase ale crizei economice actuale.

Vă dau doar câteva exemple care pot fi aplicate imediat pentru protejarea și susținerea capitalului românesc, printr-o politică de naționalism economic:

Fonduri nerambursabile pentru relansarea sectoarelor afectate. În acest sens propun programul Start-Up București prin care voi aloca 10.000 de granturi pentru IMM-uri românești din București.

Alocarea a 50% din bugetul de achiziții publice pentru IMM-urile românești.

Scutiri de taxe și impozite pentru cele mai afectate sectoare ale economiei.

Reducerea termenului pentru autorizații de orice fel, un exemplu pe care îl vom implementa în București, este reducerea la 30 de zile a termenului pentru acordarea autorizației de construcție.

Stimularea și consumul produselor românești, în defavoarea importurile excesive.

În prezent, avem deja peste 1 milion de șomeri și peste 100.000 de IMM-uri românești care au închis porțile de la începutul pandemiei și până în prezent. Această cifră, din păcate, crește in mod constant iar marea majoritate nu vor mai deschide porțile după ce vom ieși din starea de alertă.

Ca Primar General al Capitalei, voi acorda o atenție deosebită capitalului românesc, iar acesta va reprezenta pentru mine o prioritate majoră. Din păcate, mediul privat românesc are cel mai mult de suferit în această perioadă teribilă. IMM-urile românești sunt cele care angajează cei mai mulți oameni din economie și plătesc taxele și impozitele fără de care statul nu ar putea funcționa”, a scris Ilan Laufer, pe Facebook.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *