In aceasta seara, am primit de la un cititor, care doreste sa ramana anonim, un articol superb, ce are ca subiect un personaj ce se crede “un mare cugetator de pe meleagurile Dambovitene”…
TABLETA DE MIERCURI: Pompiliu ALEXANDRU – Închisoarea noastră de toate zilele
In continuare, va punem la dispozitie opinia cititorului nostru: “Nu știm dacă tânărul lector Pompiliu a citit memoriile lui Ion Ioanid despre stagiul său în închisorile comuniste. În situație normală, am fi siguri că le-a citit, pentru că, prin profesia pe care o are, ar fi trebuit să le cunoască. Dar aceasta este o situație extraordinară, din moment ce deunăzi, dl. Pompiliu Alexandru în mod total inacceptabil, își permite să își intituleze niște rânduri proprii “Închisoarea noastră cea de toate zilele”, plagiind fără nicio jenă titlul dlui. Ion Ioanid.
Plagiatul este cea mai gravă formă de încălcare a normelor deontologice din activitatea unui cadru didactic. Știm un caz când un individ a semnat o poezie care nu-i aparținea. Când a fost întrebat de ce a făcut asta, a răspuns: mi-a plăcut mult. Nu știm dacă titlul volumelor dlui. Ion Ioanid i-a plăcut mult dlui. Pompiliu, dar l-a luat. Ne întrebam dacă dl. Pompiliu a citit opera dlui. Ioanid. Dl. Pompiliu ar fi în avantaj dacă nu ar ști de aceste volume, unii dintre noi ar accepta că a ajuns întâmplător la același titlu. Plagiatul lectorului Pompiliu este atât de grav, încât nu am mai face și remarci asupra rândurilor scrise acum de acesta, dar facem. Ca de obicei, nu prea înțelegem sau înțelegem greu ideile expuse. Introducerea este făcută prin filmul The Bucket List, care n-are nicio legătură cu ce vrea să (nu) zică dl. Pompiliu. Dlui. însuși spune, că “am inventat o temă asemănătoare, fără nicio legătură cu Bucket” (ceea ce de fapt, e absurd din punct de vedere logic: asemănătoare, dar fără nicio legătură). Ne liniștim un pic totuși, pentru că tot dl. Pompiliu spune despre temă: “Am aplicat-o de puține ori”. Conținutul episodului de față al dlui. Pompiliu se reduce la 5 întrebări pe care le consideră importante, de fapt de o trivialitate crasă. Și răspunde, cel puțin aici, prin alte 25 de întrebări (!), una mai clarificatoare decât alta. Prima: “Ce am putea să facem în aceste condiții?” ( 🙂 ), iar a 25-a: “Care este secretul supraviețuirii în această închisoare?” ( :)) ). Ăsta e tot studiul. Ne-am lămurit, dar pe parcurs, găsim și exprimarea “În această închisoare domnește (!) doar durerea și suferința (italice, ca să vedem că nu e una, sunt două). Nu mai discutăm despre afirmația în sine, care, dacă nu ne spunea dl. Pompiliu, credeam altceva. Pentru a încheia pe un ton glumeț, cerem ca dl. Pompiliu să își dea demisia sau să sesizeze dlui. însuși o comisie de etică pentru a lua act de acest posibil plagiat. Că despre blasfemia de a folosi titlul dlui. Ion Ioanid, folosit în memoriile despre timpul când era încarcerat în închisorile comuniste, nu putem glumi.”
Sursa:Anonimus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *