Zeci de tone de azotat de amoniu, substanţa care a produs explozia devastatoare de la Beirut, depozitate în condiții improprii la Galați

Aproximativ 35 de tone de azotat de amoniu, substanţa care a produs explozia devastatoare de la Beirut, au fost găsite de polițiștii gălățeni depozitate în condiţii improprii, la Vlădeşti, aproape de graniţa cu Republica Moldova.

Sutele de saci cu azotat de amoniu erau depozitaţi fără să se respecte măsurile stricte de siguranţă prevăzute de lege în cazul substanţelor extrem de periculoase, scrie News.ro.

Descoperirea a fost făcută de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase care au făcut un control la punctul de lucru din localitatea Vlădeşti al unei societăţi comerciale. Acolo, poliţiştii au găsit, într-o magazie, două kilograme de insecticid, produs clasificat ”foarte toxic”, deţinut ilegal, şi peste 70 de litri de produse de protecţia plantelor, expirate, faţă de care administratorul societăţii nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.

Astfel, administratorul societăţii este cercetat pentru mai multe infracţiuni, între care trafic de produse şi substanţe toxice şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

Deflagraţia de la Beirut din 4 august a avut loc într-un depozit unde se aflau stocate în mod necorespunzător 2.750 de tone de azotat de amoniu. Cel puţin 200 de oameni şi-au pierdut viaţa în această explozie de proporţii, iar peste 6.000 au fost răniți. Zeci de oameni sunt încă daţi dispăruţi, mulţi dintre ei fiind lucrători străini. Peste 250.000 de locuitori au rămas fără adăpost.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *