În realitate, știința este bogată în incertitudini. Adevăr astăzi, neadevărat mâine; trebuie să acceptam acest lucru…

Aceasta spune, printre altele, Stéphane Gayet, care este medic la CHU (Spitale universitare) din Strasbourg și lector la Universitatea din Strasbour. Și care a oferit un interviu pentru atlantico.fr. La modul general cu privire la pandemie și printre multele întrebări ale omenirii, care pot suna aproape “extraterestru“, Gayet subliniază că multe neadevăruri sunt spuse, scrise și propagate despre SARS-CoV-2 și când politicienii vorbesc despre un război împotriva virusului sau eradicarea virusului, e o prostie: “Un virus nu este o ființă vie, ci este doar informația genetică protejată și asociată cu proteine ​​care sunt doar instrumentele necesare pătrunderii sale într-o celulă și replicării acestuia de către acea celulă”.

De asemenea, subliniază că a vorbi despre eradicarea SARS-CoV-2 reprezintă un obiectiv nebunesc. “Dintre toate virusurile patogene pentru oameni, doar virusul variolei este considerat oficial a fi eradicat; Am sperat în zadar să eradicăm virusul rujeolic… și este un eșec global, un eșec al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS); cu toate acestea, virusul rujeolic este strict uman, nu poate infecta niciun animal”.

Nu se știe dacă această imunitate durează șase luni, un an…

“SARS-CoV-2 este un coronavirus, aproape de SARS-CoV-1 și MERS-CoV. Am pierdut urma SARS-CoV-1, dar nu și a MERS-CoV. Aceste coronavirusuri provin de la lilieci și trec la oameni prin alte mamifere. Există, de asemenea, alte patru coronavirusuri care provoacă răceli și uneori gastroenterită acută: acestea sunt coronavirusuri care sunt adaptate la om.

Având în vedere toate aceste date și ceea ce știm despre actuala pandemie, există toate motivele pentru a crede că SARS-CoV-2 va continua să infecteze oamenii mult timp, că va deveni un virus uman ca oricare altul (viruși responsabili de: herpes, varicela-zoster, mononucleoză infecțioasă, răceli, rujeolă, rubeolă, oreion, gastroenterită virală acută, conjunctivită virală acută, condiloame, condilom, hepatită A, hepatită B, hepatită C, gripă B și C, SIDA, polioză acută anterioară, dengue, chikungunya etc.). Marc Lipsitch a fost unul dintre primii care au sugerat că SARS-CoV-2 a devenit probabil un virus uman ca oricare altul; este profesor de epidemiologie la Universitatea Harvard; Prin urmare, este posibil sau chiar probabil ca și CoVid-19 să devină o boală infecțioasă anuală sezonieră”, este de părere Gayet. La întrebarea Atlantico – “Este posibilă imunizarea globala? Ar trebui să abandonăm căutarea unui vaccin?”, a avut un răspuns destul de neliniștitor. “Problema imunității este deosebit de sensibilă pentru SARS-CoV-2. CoVid-19 este o boală imunizantă, este ceva dovedit. Pe de altă parte, nu se știe dacă această imunitate durează șase luni, un an, un an și jumătate, doi ani sau mai mult.

Ar trebui să ne concentrăm încă pe fenomenul de imunitate colectivă? Da, este încă pe ordinea de zi, si ea se stabilește încet în populatie, după cum se vede. Nu se pune problema renunțării la căutarea unui vaccin și, în orice caz, această cercetare nu va fi abandonată, fie doar și din cauza investițiilor deja făcute. Pe de altă parte, nu am terminat de discutat despre necesitatea de a-l face obligatoriu sau nu…”.

Sursa puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *