“Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați are un număr de 45 de paturi, dintre care 9 paturi – cu posibilitatea de extindere la 12 – sunt pentru terapie intensivă COVID. Numărul de medici care asigură cele trei linii de gardă – anestezie, terapie intensivă, terapie intensivă COVID este de 9 (NOUĂ) medici titulari( 4 primari, 5 specialiști) la care se adaugă 6 medici rezidenți (3 in anul trei, 2 in anul patru si unul în anul cinci de rezidențiat). Rezidenții au răspundere limitată și trebuie supervizați de către medicul primar sau specialist din linia întâi de gardă.”, a transmis dr. Corina Manole, conform paginii de Facebok a Secţiei ATI.

“Din 28 martie, în compartimentul terapie intensivă COVID, au fost îngrijiți 103 pacienți critici din Județul Galați dar și din Dâmbovița și Buzău. În tot acest timp, au fost tratați pacienți critici non Covid si a fost asigurată activitatea la cele 17 săli de operație. Spre exemplu, în luna iulie, cei 9 medici titulari au efectuat 633 de anestezii.null

Unitatea de terapie intensivă mobilă, benefică pentru județul nostru în contextul epidemiologic actual, racordată în acest moment la toate utilitățile, va putea fi operațională doar atunci când compartimentul ATI Covid din spital va fi încărcat la capacitate maximă iar personalul existent va fi OBLIGATORIU suplimentat cu personal delegat de către DSP și autoritățile abilitate – 5 medici și 30 de asistente medicale și infirmiere calificate. Consider nedrepte, nedocumentate si nerealiste declarațiile aruncate de curând în spațiul public.”, a mai spus aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *