Masca va deveni obligatorie în mai multe zone din București, măsură implementată deja în mai multe județe din țară. 

UPDATE 2: Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) a decis ca purtarea măștii de protecție să devină obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi al Capitalei, în piețe, târguri, stații STB și CFR, a transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu-Țipișcă, conform Agerpres.

UPDATE: Masca a devenit obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei.

Știrea inițială

„Cei de la DSP au venit cu un raport la o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, unde se va hotărî exact în ce intervale orare și în ce zone se va purta mască.

Vorbim despre Splaiul Independenței, de Calea Victoriei, de toate stațiile STB, de toate peroanele de gări, chiar și în spațiu deschis, în toate piețele. Intervalele orare vor fi și dimineața și seara. Știm că cei de la Prefectura Capitalei ar propune cel puțin pe parcursul zilei, în piețe, să se poarte mască, chiar dacă cei de la DSP au recomandat intervalul 08:00-12:00 și, după aceea, după-masa, după ora 15:00”, a transmis un corespondent B1 TV. 

Ștrandurile primesc și ele noi restricții

„La ștranduri vor fi reguli noi, fiecare persoană are nevoie de 12 mp în apă. De asemenea, este nevoie de o distanță de chiar 3 metri între șezlonguri sau prosoape”, mai transmite corespondentul.

Amenda pentru cei care nu respectă purtarea măștii este cuprinsă între 500 și 2.500 lei.

Sursa: dcnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *