Dispariția copilului, în vârstă de 10 ani, a fost sesizată de familia acestuia marți, 28 iulie a.c., în jurul orei 21.00. În căutarea lui au plecat echipe de polițiști și jandarmi, care au solicitat ulterior și sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița. Un echipaj de 5 pompieri s-a alăturat căutărilor pedestre, iar după cca. 4 ore, au fost interpelați martori care au declarat că au văzut copilul înecându-se în apele brațului Borcea al Dunării. 

Cum orele nopții nu permit lansarea ambarcațiunii de căutare – salvare la apă, căutările au fost sistate și au fost reluate la primele ore ale dimineții, când au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Stației de pompieri Fetești. Aceștia au demarat operaţiunea de căutare a victimei, prin cercetarea luciului apei cu ajutorul bărcii pneumatice.

În sprijin, la faţa locului au fost solicitați și scafandrii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța. 

Din păcate, căutările minorului s-au încheiat pentru astăzi, fără rezultat. Ele vor fi reluate și zilele următoare, atât cât va fi necesar pentru recuperarea lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *