Un bărbat din Miercurea Ciuc, care folosea detectorul de metale între localităţile Frumoasa şi Lunca de Sus, a găsit muniţie neexplodată, provenind cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, aceasta fiind ridicată în siguranţă de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

“Muniţie rămasă neexplodată găsită, de un detectorist autorizat din Miercurea Ciuc, între localităţile Frumoasa şi Lunca de Sus. Echipa pirotehnică a ISU Harghita a identificat, în urma cercetării zonei, cinci bombe aruncător de calibru 82 mm, şapte stabilizatoare pentru bombă aruncător calibru 82 mm şi 22 de tuburi de cartuş calibru 7,62 mm, provenind, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial”, se arată în informarea ISU Harghita.

Muniția va fi distrusă Elementele de muniţie au fost ridicate, transportate şi depozitate, în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita au executat, la începutul lunii, o misiune de distrugere controlată a unui număr de 90 de elemente de muniţie neexplodată, identificate pe raza judeţului doar în ultimele trei luni ale acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *