La data de 22.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului S.P.G., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie – iulie 2020, inculpatul S.P.G., în vârstă de 39 de ani, a înființat la domiciliul său o cultură de cannabis, în vederea comercializării drogurilor către consumatori de pe raza județului Brașov.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au efectuat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 54 de plante de cannabis aflate la maturitate, 15 plante de cannabis aflate în stare incipientă de creștere, 3 grame de muguri de cannabis, 1 pistol de semnalizare și muniția aferentă acestuia, 1 pistol cu gaz, o pușcă cu alice, un grinder, precum și instalațiile utilizate la creșterea plantelor de cannabis.

În cursul zilei de mâine, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Brașov, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *