Am luat în discuție cele trei scenarii pe care le-am definit în cadrul Ministerului Educației. Este vorba despre un scenariu în care situația epidemiologică ne va permite reluarea cursurilor în format clasic, așa cum am reluat cursurile în fiecare an. Există și un scenariu hibrid, îi spunem noi la nivelul Comisiei de lucru, în care unii elevi vor veni la școală și alții vor urmări cursurile de acasă, în format online. Și cel mai sumbru dintre scenarii în care vom continua lecțiile online, în situația în care epidemiologii nu vor permite accesul copiilor la școală”, a declarat Monica Anisie, marți, la Antena 3.  

Aceasta susține că, în cazul în care cursurile se vor relua normal, totul se va desfășura după un protocol transmis de Ministerul Sănătății către Ministerul Educației.

„La acest moment, căutăm la fiecare scenariu soluții în ceea ce privește infrastructura, sau curriculum, sau resursa, fie ea umană, fie educațională, pentru că trebuie să găsim cele mai bune soluții, în așa fel încât siguranța copiilor să nu fie pusă în pericol în vreun moment”, a adăugat ministrul Educației.

Sursa: dcnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *