Preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască de protecţie, la summitul UE de la Bruxelles, în timp ce se află în interior şi stă de vorbă cu alţi demnitari care se protejează de coronavirus. În acest context, Administrația Prezidențială a avut și prima reacție cu privire la imaginile apărute în spațiul public.

Dacă la anunţurile, declaraţiile şi conferinţele de presă de la Palatul Cotroceni preşedintele ne-a obişnuit să apară cu masca pe faţă, de data aceasta Iohannis a fost fotografiat fără mască.

Pozele cu şeful statului român fără mască, în interior, în timp ce vorbeşte cu alţi oficiali au fost postate luni, pe site-ul Consiliului European. Acolo, Klaus Iohannis apare alături de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care are mască şi alţi demnitari, de asemenea, cu mască.

Administrația Prezidențială a avut și prima reacție cu privire la imaginile apărute în spațiul public. 

”În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, spune Administrația Prezidențială.

Pe de alta parte, în iunie, presedintele ii certa pe cetatenii care nu accepta restrictiile impuse de pandemie, printre care si purtarea mastii in spatiile publice.

“Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. Una din două.Tot reiau apelul meu spre protecție, atenție și luat măsuri care ne permit să acționăm”, declara Klaus Iohannis în urma cu o luna

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *