Premierul Ludovic Orban a solicitat mobilizarea angajaților DSP pentru identificarea persoanele confirmate ca bolnave de COVID-19 și care nu se află într-un spital.

Orban a explicat că sunt vizați cei care au refuzat internarea sau au solicitat să fie externați. Scopul căutărilor Direcției de Sănătate Publică din toată țara este reevaluarea fiecărui astfel de caz.

Autorităţile au anunțat că intensifică acţiunile pentru limitarea răspândirii coronavirusului și că vor aplica noi măsuri, odată cu intrarea în vigoare a legii privind carantina și izolarea.

Într-o nouă videoconferință cu prefecții și reprezentanții instituțiilor de control din teritoriu, premierul Ludovic Orban a solicitat mobilizarea tuturor angajaților DSP să identifice rapid persoanele confirmate cu COVID-19 care au refuzat internarea sau au solicitat să fie externate pentru reevaluare și impunerea carantinei sau a izolării dacă este cazul, iar poliției să sprijine autoritățile sanitare și să se asigure că deciziile medicale sunt respectate

La finalul reuniunii șeful guvernului a tras atenția că evoluția epidemiei în România este îngrijorătoare.

„Ne confruntăm cu o creștere semnificativă nu numai a numărului de cazuri, ci cu o creştere semnificativă a riscului de transmitere a virusului în comunități. Dacă la data de 1 iunie aveam cel puțin un caz în ultimele 14 zile în 350 de localități, astăzi există cel puțin un caz în ultimele 14 zile în 954 de localități”, a declarat prim-ministrul.

„Asta înseamnă o creștere semnificativă a riscului de transmitere și înseamnă o atitudine mult mai hotărâtă din partea autorităților în impunerea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului”, a mai spus Ludovic Orban.

Astăzi, în România, au fost raportate aproape 1.000 de noi infecţii cu noul coronavirus, ceea ce duce bilanțul la peste 39.000 de cazuri.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *