Rusia anunţă că un vaccin împotriva coronavirusului va fi distribuit populaţiei de luna viitoare, după prima fază a testelor clinice. Potrivit epidemiologilor ruşi, noul vaccin ar trebui să asigure imunitate pentru o perioadă între cinci luni şi doi ani, în funcţie de numărul de doze administrate, relatează România-actualități.ro.

Alexandr Beleavschi a transmis pentru sursa citată: “Centrul Naţional de Cercetări în Domeniul Epidemiologiei şi Microbiologiei a anunţat că primul vaccin împotriva COVID-19 va intra în circuitul public la mijlocul lunii august, deocamdată în cantităţi reduse. Prima fază a testelor clinice, efectuate pe două grupe de voluntari, a demonstrat absenţa efectelor negative asupra sănătăţii. Voluntarilor din primul grup li s-a administrat o singură doză, iar celor din grupul secund, două doze la interval de trei săptămâni pentru a permite formarea de anticorpi.

Această schemă s-a aplicat în cazul vaccinului rus împotriva virusului Ebola, arătând că efectul unei doze durează cinci-şapte luni, iar efectul a două doze, doi ani şi mai mult.

Cea de-a doua fază a testelor se va încheia pe 28 iulie, după care centrul va depune documentaţia pentru omologarea preparatului.”

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli

De asemenea, potrivit agenției de presă TASS, studiile clinice ale vaccinului împotriva noului coronavirus au fost finalizate pe voluntari de la Universitatea Sechenov, iar rezultatele cercetărilor au dovedit eficacitatea medicamentelor, a declarat duminică TASS, cercetătorul șef Elena Smolyarchuk.

“Cercetarea a fost finalizată și s-a dovedit că vaccinul este sigur. Voluntarii vor fi eliberați în 15 și 20 iulie”, a declarat Smolyarchuk, care conduce Centrul de Cercetări Clinice privind Medicamentele din Universitatea Sechenov.

Voluntarii vor rămâne sub supraveghere medicală în afara pacienților, după ce au fost externate, a spus ea.

Prima etapă de cercetare a vaccinului de la Universitatea Sechenov a început la 18 iunie, când un grup de 18 voluntari au fost vaccinați. Al doilea grup de 20 de voluntari au fost vaccinați pe 23 iunie.sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *