Aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au acționat pentru verificarea respectării normelor legale impuse de starea de alertă.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, dar și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat acțiunile de prevenire în zonele aglomerate din județul Argeș și în mijloacele de transport în comun, verificând modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și de distanțare sociale. 

Astfel, au fost verificate peste 250 de societăți comerciale, aproape 300 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 600 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate aproape *300 de sancțiuni contravenţionale*, în valoare totală de peste *25.000 de lei*, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și *11 sancțiuni, în valoare de 13.800 de lei, conform Legii 61/1991*.

Polițiștii au efectuat verificări în zona piețelor, centrelor comerciale, sălilor de jocuri de noroc, teraselor, ștrandurilor și în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise.

Exemple:

În ziua de 11 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au acționat, în zona de competență, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă și pentru prevenirea răspândirii SARS-COV 2, ocazie cu care au controlat 7 societăți comerciale, au legitimate aproximativ 100 de persoane și au verificat 35 de autoturisme, inclusiv mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale (avertismente), pentru 2 șoferi și 2 pasageri din mijloacele de transport în comun, care nu purtau mască de protecție.

În ziua de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au desfășurat activități, privind respectarea prevederilor legale în vigoare, în centrele comerciale și piețele din zona de competență, precum și în mijloacele de transport în comun din zona Autogară Sud și Centru Militar Județean Argeș. Au fost verificate 10 societăți comerciale și 21 de mijloace de transport în comun, fiind aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție în spațiile închise, spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport în comun.

În ziua de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, dar și pentru prevenirea comerțului ilegal de produse alimentare si nealimentare, în Piața Gavana din municipiul Pitești.

Au fost verificați 18 agenți comerciali, dar și persoane fizice și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale (avertismente), pentru nerespectarea obligației de a purta mască de protecție în spațiile închise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *